Een overlijden melden T: 06-45769462

Het opbaren van de overledene geeft invulling in de dagen van verdriet en leegte die voorafgaan aan de uitvaart. We staan er misschien niet bij stil, maar ook in opbaring zijn nieuwe ontwikkelingen. Graag brengen wij u op de hoogte van de mogelijkheden in combinatie met opbaring zonder koeling.

Al geruime tijd is de opbaring van een overledene zonder koeling mogelijk. Dat heeft als voordeel dat het proces op een natuurlijke manier verloopt én de afwezigheid van het storende geluid van de koelmotor.

Natuurlijker

Bio-Sac is een klein zakje gevuld met actieve koolstof en geïmpregneerde klei. Twee van die zakjes worden op de buik van een overledene aangebracht. De kleur van de overledene blijft wat natuurlijker en deze wordt ook niet zo koud. Om de zakjes te kunnen gebruiken is de manier waarop de laatste verzorging plaatsvindt belangrijk en ook de duur van de opbaring. De beslissing om de zakjes te gebruiken maken we natuurlijk in overleg met de nabestaanden. Bovendien kan de manier waarop iemand is overleden van invloed zijn. De Bio-Sac kan worden toegepast bij volwassenen, maar ook bij voldragen baby’s en kinderen.

Kindjes

Voor het opbaren van kindjes die overleden zijn tijdens de zwangerschap, wordt de ‘watermethode’ steeds vaker gebruikt. Daarvoor is een bakje met fris water, dat elke dag ververst wordt, eigenlijk voldoende. De baby neemt de natuurlijke foetushouding aan en blijft mooi roze van kleur. Ook kan de baby op deze manier worden aangeraakt zonder dat het wordt beschadigd.