Een overlijden melden T: 06-45769462
Weldaan uitvaartbegeleiding,
ook als u elders
verzekerd bent

Wensen over uw eigen uitvaart

Heeft u al eens over uw eigen uitvaart nagedacht? Steeds vaker willen mensen zelf hun uitvaart met hun naasten voorbereiden. U hoeft dus niet te wachten tot het laatste moment om de wensen over uw eigen uitvaart kenbaar te maken. Praat eens met uw naasten over uw ideeën over uw begrafenis of crematie, de kist, de locatie, de muziek en andere details.

U kunt Weldaan uitvaartbegeleiding gerust al in een vroegtijdig stadium inschakelen. Ik wil u en uw nabestaanden graag helpen en kan antwoorden geven op vragen ter voorbereiding op het afscheid. De wensen kunnen wij daarna met elkaar vastleggen. Doe dat eens. Het kan u rust geven. Aan nabestaanden biedt het troost omdat zij weten dat zij uw laatste wensen volbrengen. Mail of bel mij gerust voor een vrijblijvend gesprek.

LA-ding, het boekje voor uw uitvaartwensen

Zoekt u een laagdrempelige manier om vast te leggen wat u belangrijk vindt voor uw eigen uitvaart? Vraag dan vrijblijvend het boekje LA-ding aan waarin u kunt aangeven wat uw uitvaartwensen zijn. Iedere bladzijde brengt u op een goed idee. Een geruststellende gedachte voor uw nabestaanden, omdat zij dan weten wat u belangrijk vindt bij uw afscheid.

Een LA-ding - de naam zegt het al - past in iedere la. Het geeft vaak al een mooie aanleiding om uw eigen ideeën kenbaar te maken aan uw nabestaanden. Vraag het vrijblijvend, dus zonder verplichtingen, aan bij Weldaan uitvaartbegeleiding. We sturen het u met plezier toe.

Elders verzekerd?

Is de overledene elders verzekerd? Ongeacht de uitvaartverzekering kunt u kiezen voor de uitvaartbegeleider die bij u past. Wanneer u kiest voor Weldaan uitvaartbegeleiding zal de verzekeraar een bedrag uitkeren, afhankelijk van de polis die is afgesloten, dat bestemd is voor de kosten van de uitvaart. Bij een kapitaalverzekering is de keuze helemaal vrij. Bij een natura uitvaartverzekering stelt de verzekeraar soms dat een deel van de verzekerde waarde wordt uitgekeerd. 

Er is geen verplichting om de uitvaart te laten verzorgen door de maatschappij waar de verzekering is gesloten. Weldaan uitvaartbegeleiding verzorgt dus ook de uitvaart als er een verzekering is gesloten bij Monuta, Dela, Yarden, Ardanta, Axent of een andere maatschappij. Informatie over het uit te keren bedrag kunt u opvragen bij de uitvaartverzekeraar.

Wensen en mogelijkheden

Elke uitvaart is anders. Want iedere persoon is uniek. Wat voor de één noodzakelijk is, vindt de ander niet belangrijk. Juist door die persoonlijke keuzes zijn de kosten van iedere uitvaart verschillend. Bepaalde kosten liggen redelijk vast, zoals die voor de begraafplaats of voor het crematorium. De kosten van het vervoer, de kist, de huur van een locatie, bloemen of andere aankleding en consumpties zijn variabel.

Weldaan uitvaartbegeleiding kijkt samen met u naar de wensen en de daarbij passende mogelijkheden. Wanneer de grote lijnen van de uitvaart bekend zijn, kan ik al snel voor u inschatten wat de uiteindelijke kosten zullen zijn.

Zo transparant is Weldaan uitvaartbegeleiding

Wilt u graag gebruikmaken van de diensten van Weldaan uitvaartbegeleiding? Dan zal ik u respectvol en met inleving benaderen. Mijn aandacht gaat uit naar de uitvaart, het regelwerk en de nazorg van nabestaanden. Mijn aannametarief is gebaseerd op 25 uur. Tijdens het aannamegesprek zal ik u daar inhoudelijk alles over vertellen. Wanneer er meer uren nodig zijn, dan geldt daarvoor een heldere meerprijs. De kosten die gemaakt worden bij toeleveranciers - denk aan de kist, de bloemen, het rouwvervoer, de locatie en de consumpties - worden eerlijk volgens de geldende tarieven doorberekend. Zo transparant is Weldaan uitvaartbegeleiding.