Een overlijden melden T: 06-45769462
Wereldlichtjesdag Lansingerland

Elk jaar Wereldlichtjesdag in Lansingerland

Jaarlijks wordt er wereldwijd een lichtjesdag georganiseerd, altijd op de 2e zondag van december.
Deze Wereldlichtjesdag is bedoeld om, tijdens een bijeenkomst, overleden kinderen te herdenken. Dat verlies kan actueel zijn maar zeker ook een verlies van langere tijd geleden. We noemen de namen en steken een kaars aan. Tijdens Wereldlichtjesdag worden overal ter wereld overleden kinderen herdacht. Dat doen we door op de tweede zondag van december tussen 19.00 en 20.00 uur een kaarsje op te steken. Als iedereen dit doet, verdeeld over alle tijdzones in de wereld, dan branden er dus 24 uur lang kaarsen voor deze kinderen.
Lansingerland doet mee. U ook?Als initiatiefnemer organiseert Anja Berghout, samen met een team van vrijwilligers, deze bijeenkomsten in Lansingerland.Informatie

Volg de Facebookpagina van Wereldlichtjesdag Lansingerland >

Bekijk hier een impressie van Wereldlichtjesdag Lansingerland >

Aanmelden voor Wereldlichtjesdag kan via wldlansingerland@outlook.com.

World Wide Candle Lighting

Wereldlichtjesdag is ontstaan in 1997 in Amerika als World Wide Candle Lighting. Steeds meer mensen doen er aan mee. Er zijn overal in de wereld openbaar toegankelijke bijeenkomsten. Ook in onze gemeente, Lansingerland, vindt dit jaar op Wereldlichtjesdag een bijeenkomst plaats.

Al enkele jaren is er een wens om Wereldlichtjesdag ook te kunnen realiseren voor de ouders van overleden kinderen in Lansingerland. Anja Berhout heeft het initiatief genomen, maar kan dit alleen natuurlijk niet alleen. Een enthousiaste groep vrijwilligers denkt mee en helpt mee. Enkelen uit de werkgroep hebben zelf een kindje verloren. Zij weten hoe belangrijk het is dat de namen van hun kinderen genoemd blijven worden.

Locatie Wereldlichtjesdag in Lansingerland

De herdenking vindt plaats op een mooie locatie: het gemeentehuis van Lansingerland. Met dank aan de gemeente, die alle medewerking verleent. Meld u aan via het onderstaande formulier.

Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken, we luisteren naar woorden ter herinnering. Op deze avond is er ook muziek. Na afloop is er ruimte om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom! We houden u op de hoogte via onze Facebookpagina. Volg deze voor het laatste nieuws over Wereldlichtjesdag in Lansingerland.

Heeft u zelf een vraag? Het e-mailadres van de organisatie is wldlansingerland@outlook.com.

Meld u aan voor Wereldlichtjesdag in Lansingerland, georganiseerd door particuliere initiatiefnemers

In het kort:

Datum: Jaarlijks iedere 2e zondag van december
Inloop: vanaf 18.00 uur
Start van de bijeenkomst: 18.30 uur
Locatie: ontmoetingshal van het gemeentehuis van Lansingerland
Adres: Tobias Asserlaan 1, 2662 SB  Bergschenhoek

Organisatie: team van particuliere vrijwilligers

Facebookpagina: https://www.facebook.com/wereldlichtjesdaglansingerland/
Heeft u vragen? Dit is ons e-mailadres: wldlansingerland@outlook.com 

Aanmelden kan ook via wldlansingerland@outlook.com of 06-45769462

 

TIP:
Luister ook eens naar het lied dat Karen Taylor speciaal schreef voor World Wide Candle Lighting: Precious Child (YouTube).